30.3.10

Mari Kita Fikirkan

Assalamualaikum.

Sebagaimana semua kita tahu,semalam ada something berlaku.

Dan something itu bukanlah perkara yang baik.

Tetapi,malangnya ada beberapa orang dari kita yang memberi reaksi terhadap something itu bagaikan ianya suatu fiesta.

Jangan begitu.

Cuba fikirkan :

1) Jika perkara itu berlaku pada keluarga/rakan/diri kita sendiri,dan kita mendapat tahu ada manusia yang membuat lawak menggunakan isu itu.Apa reaksi kita yang baru mengalami kehilangan itu?Hendak bergelak ketawa juga?Atau marah?

2) Perkara ini bukan perkara kecil.Yang menjadi target syak mereka adalah agama kita.Jangan buat main.Kita sudah besar.Grow up.Tunjukkan kita dah besar.Kalau masih tak besar pun,cuba buktikan pada orang yang kita ni ada sivik sikit.

Kesimpulan bagi perkara di atas adalah :

Jangan buat lawak/cari publisiti murahan guna perkara ini.Ini bukan masa nak bersukaria.

Cuba fikir,apa yang kita perlu buat dalam isu macam ini sebagai seorang manusia dan hamba-Nya yang bertanggungjawab?

And last one,banyakkan doa kepada yang Maha Esa supaya kita semua dilindungi dari sebarang musibah dan kurangkan keluar untuk beberapa tempoh.

Jangan main tulis/cakap je kat internet ni.Dah kena nanti kat diri sendiri,baru nak menangis,tak gune dah bai.

Assalamualaikum Dan Selamat Beramal.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Kerana Membaca.